IngrediΓ«nten

1

Eend

2

45 Gram boter

3

3 Blaadjes peterselie

4

120 Gram gesneden pancetta

5

1 Eetlepel olijfolie

6

200 ml witte wijn

7

100 ml kip en/of wild bouillon

8

2 Sinaasappels

9

Zout & peper

Bereiding

1

Laat de eend op kamertemperatuur komen dep hem af zodat de eend droog is!

2

Doe 15 gram boter en de peterselie in de eend

3

Wikkel de eend in met de pancetta

4

Doe 25 gram boter in de pan met de olijfolie laat dit goed heet worden. schroei de eend rondom aan!

5

Blus dan de eend lekker af met de wijn & boulion laat dit tot minimaal 1 uur pruttelen!

6

Schil de sinaasappels, snij de schillen in dunne reepjes blancheer ze een paar minuten giet af en laat uit lekken!

7

Pers de sinaasappels uit in een kom!

8

Haal de eend na 1 uur uit de pan maar hou warm, gooi dan de sap van de sinaasappel in de pan waar de eend uit komt verhit maar niet aan de kook!

Even mooi opdienen, en aan tafel maar!