IngrediΓ«nten
1
Eend
2
45 Gram boter
3
3 Blaadjes peterselie
4
120 Gram gesneden pancetta
5
1 Eetlepel olijfolie
6
200 ml witte wijn
7
100 ml kip en/of wild bouillon
8
2 Sinaasappels
9
Zout & peper
Bereiding
1
Laat de eend op kamertemperatuur komen dep hem af zodat de eend droog is!
2
Doe 15 gram boter en de peterselie in de eend
3
Wikkel de eend in met de pancetta
4
Doe 25 gram boter in de pan met de olijfolie laat dit goed heet worden. schroei de eend rondom aan!
5
Blus dan de eend lekker af met de wijn & boulion laat dit tot minimaal 1 uur pruttelen!
6
Schil de sinaasappels, snij de schillen in dunne reepjes blancheer ze een paar minuten giet af en laat uit lekken!
7
Pers de sinaasappels uit in een kom!
8
Haal de eend na 1 uur uit de pan maar hou warm, gooi dan de sap van de sinaasappel in de pan waar de eend uit komt verhit maar niet aan de kook!